8. Vírský sumec a 15. Mikulášský trampský bál (12.12. 2009)

8. Vírský sumec a 15. Mikulášský trampský bál (12.12. 2009)

V roce 2009 se 8. Vírský sumec a jubilejní 15. Mikulášský trampský bál T.O. Falešná karta konal dne 12. prosince na tradičním místě – V sále bývalého kina ve Víru nedaleko Bystřice nad Pernštejnem.

Pro Falešnou kartu byl tento ročník trošku vyjímečný, protože chyběl Vlasťák, který byl „na zkušené“ v Kanadě. Falešná karta tak hrála v oslabeném složení: Milda, Čára, Vráťa, rozšířená o tradičního hosta Martina „Švorcáka“ Škrobáka.


Zde jsou vidět camrátka a vlaječky 8. Vírského sumce a 15. Mikulášského trampského bálu…

…a zvadlo…

VÍRSKÝ SUMEC

Vše začalo v 15.30 naším krátkým zahajovacím vystoupením. Programem provázel Jim.

…pak se divákům představilo duo QUAOAR tvořené sestrami Zuzkou a Klárou Vytiskovými. Zaujaly krásnými dvojhlasy a bravurní hrou na klasické španělky.

Po holkách nastoupila trampská kapela Kati z Brna s klasickým soundem starých brněnských trampských kapel (Karabina, Příboj apod.)

Velký úspěch zaznamenala kapela JoPasaran z Velkých Němčic. Část muzikantů z této kapely už slavila úspěch na Vírském sumci i minulý rok v nyní již neexistující kapele Mlha.

Vírského sumce uzavírala známá brněnská tramp-folková kapela F.T. Prim, která v minulém roce oslavila už 20 let činnosti.

Po VÍRSKÉM SUMCI a menším úklidu sálu začal ….

MIKULÁŠSKÝ TRAMPSKÝ BÁL

Jubilejní, již patnáctý Mikulášský trampský bál T.O. Falešná karta vypukl v 19.30. Jako již tradičně vše zahájila Falešná karta. Přizvali jsme si opět jako hosta našeho dlouholetého kamaráda Martina „Švorcáka“ Škrobáka.

Na tento bál mají vždy Mikulášové, andělé a čerti vstup zdarma. I letos jich přišlo hodně. I Milda byl lapen mikulášskou družinou a musel říct básničku.

Nahoře ještě andílci Milánek a Martínek Dvořákovi, kteří ještě společně s Magdičkou velkou část večera poctivě rozdávali návštěvníkům z košíčků bonbóny.

Na zvadle bylo letos avizováno, že vstup zdarma mají také ti, co přiskáčou převlečení za žábu. Tady je zrovna jedna vítězka volného vstupu.

…tančilo se jako o život, hrálo se téměř nepřetržitě. Na bále si zahráli i někteří muzikanti z kapel z odpoledního Vírského sumce – na fotce právě hraje F.T. Prim.

Večer byl zpestřen i několika „vypečenými“ soutěžemi o krásné ceny, např. „O nejrychlejší přinesení hajzlpapíru“, nebo „O nejrychlejší nafouknutí šprcky“.

Falešňákovice – „národní nápoj“ kluků z Falešné karty tekla proudem.

Tanečník Kaplan, tradiční účastník našich bálů, tančil taky jako o život.

…a nakonec ještě fotka ze sejšnu na kterém se hrálo až do neděle do 9 hod.

Pokud máte někdo z bálu nějaké fotky, pošlete nám je, prosím, na e-mail milda_fk@centrum.cz

V roce 2010 se ve Víru sejdeme na 9. Vírském sumci a 16. Mikulášském trampském bálu v sobotu 11. 12. 2010 !!!

Další fotky najdete u StaníkaJima.